sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tule hyvä

Saimme tehtäväksi lukea joko novellikokoelman tai runokokoelman. Tiesin heti, että luen mieluummin novellikokoelman kuin runokokoelman. Runoista en saa yhtä paljon irti verrattuna novelleihin.

Aloitin novellikokoelman metsästämisen ensiksi netistä, mutta lopulta päädyin kirjastoon etsimään sopivaa. Kirjastosta löysin kolme potentiaalista vaihtoehtoa, joista kotona päätin valita Juuli Niemen novellikokoelman Tule hyvä. Teos on vuodelta 2007.

Ilman epäilyksiä aloitin lukemaan teosta, ja ensimmäisellä kerralla pääsin jo melkein kirjan puoleen väliin. Luin kolme ensimmäistä novellia, jotka käsittelivät festareita, parisuhteita ja yksin asumista. Kirja osoittautui hyväksi, sillä kirjan novellit olivat nuorekkaita ja käsittelivät juuri minun ikäisteni asioita.


Kirjan ulkokuori ei kerro mitään kirjan sisällöstä tässä tapauksessa. Kirjan kansi oli erittäin tylsä, eikä viestinyt mitään kirjan sisällöstä. Myöskään kirjan takana oleva teksti ei valottanut paljoakaan kirjan sisältöä, mutta kuitenkin sen verran, että sai minut kiinnostumaan tästä kyseisestä kirjasta.  - Emmi

1 kommentti:

  1. Jatkoin novellikokoelman lukua eräänä sateisena päivänä. Teema jatkui nuorekkaana myös kirjan viimeisimmissäkin novelleissa, se piti myös samalla mielenkiintoni yllä loppuun asti. Oli hauskaa aloittaa aina uusi novelli edellisen jälkeen, ja huomata kuinka kiinnostavia aiheita kokoelman kirjoittaja onkaan keksinyt. Novelleissa kerrottiin suurimmaksi osaksi parisuhteista ja kavereista, sekä myös alkoholista ja monista muista aiheista. Novellien pituudet olivat juuri sopivia ja melkeinpä jokaisen novellin juoni oli mukaansa tempaava. Uskon, että kirjan kirjoittajan on ollut helppo samaistua kirjoittamiinsa novelleihin, sillä hän itsekin on aika nuori.

    Minulle tapahtuu näin aika harvoin, että löydän ensimmäisellä yrittämällä hyvän kirjan. En lue kovinkaan usein kirjoja, mutta koulutehtävien ohessa olen joutunut muutamaan kertaan kävelemään kirjastoon ja etsimään sopivan kirjan. Yleensä sopivan kirjan etsiminen tuottaa ongelmia senkin takia, etten tunne montaakaan hyvää kirjailijaa.
    Tässä tehtävässä missä piti valita joko novellikokoelma tai runokokoelma tiesin heti valitsevani novellikokoelman, sillä minulla on tietynlaisia ennakkoluuloja runoja vastaan. Ehkäpä siksi, että runojen sanoma ei avaudu minulle samalla tavoin kuin novellien.
    Tule hyvä -novellikokoelma jätti minuun positiivisen vaikutelman ja suosittelen sen lukemista niille, jotka tykkäävät nuorekkaista ja nuorten asioista kertovista novelleista. - Emmi

    VastaaPoista