keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Erilaisia novelleja

Minä valitsin novellikokoelman nimeltä Novellit 2011. Tämä novellikokoelma sisältää kaksitoista erilaista ja toisistaan paljonkin poikkeavaa novellia. Kirjan kannet vaikuttavat tylsiltä, eikä kirjan takakannessakaan kerrota mitään kirjan sisällöstä, mutta valitsin tämän koska se sisälsi juurikin erilaisia novelleja.

Olen nyt lukenut pari ensimmäistä novellia. Ne olivat hieman omituisia ja sekavia, sillä niissä ei kerrottu oikeastaan minkäänlaista tarinaa. Ensimmäinen novelli oli kirjoitettu Lapin murteella, joten se oli jopa hieman hankala lukea. Näiden parin novellin jälkeen huomaa jo kuinka erilaisia ne ovat, sillä aihepiirit eivät liity mitenkään toisiinsa sekä osassa novelleista löytyy dialogeja ja enemmän henkilöitä, kun taas toisista vain yksi henkilö ja minäkertoja.

Odotan kuitenkin nyt jo innolla seuraavien novellien lukemista, sillä niistä löytyy varmasti taas erilaisia aihepiirejä ja asioita. Toivon myös, että seuraavat novellit olisivat hieman kiinnostavampia ja selkeämpiä lukea. - Sonja

1 kommentti:

  1. Olen nyt lukenut koko teoksen Novellit 2011. Ensimmäisessä postauksessa toivoin seuraavien novellien olevan kiinnostavampia ja selkeämpiä luettavia. Teoksen loppuosan novellit olivat juurikin tätä. Novelleissa oli enemmän kiinnostavia aiheita, kuten sairaalateema, äidin ja tytön joulu ja erään naisen työpaikkaongelma. Novelleissa oli enemmän normaalia puhekieltä ja dialogeja löytyi. Ne helpottivat lukemista huomattavasti, sillä sai hyvin selville novelleissa esiintyvät henkilöt ja heidän ajatuksensa. Lisäksi suurimmassa osassa novelleista oli minäkertoja, joka myös selvensi päähenkilön ajatuksia ja sitä mitä tulee tapahtumaan. Parhaimpia novelleja olivat ne, joissa oli selkeä tarina, sillä siihen oli helpompi keskittyä ja siitä sai paljon enemmän irti.

    Kokonaisuudessaan teos oli ihan hyvä, sillä se sisälsi erilaisia novelleja, tarinoita ja henkilöitä. Joitakin novelleja oli kuitenkin tylsä lukea, sillä niistä ei saanut selvää joko tarinan tai puhekielen takia. Huomasin tätä teosta lukiessani, että aina kannattaa lukea eteenpäin, vaikka kirja vaikuttaisi aluksi tylsältä, sillä kirjan luettua voikin yllättyä sen hyvistä puolista. - Sonja

    VastaaPoista