keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Futistarinoita

Valitsin kirjakseni novellikokoelman ”Futistarinoita”. Siihen on koottu novelleja useilta eri kirjailijoilta. Kuten kokoelman nimestä voi päätellä, kaikki novellit liittyvät jalkapalloon tavalla tai toisella. Kirjailijat kertovat myös omista kokemuksistaan novelleissa. Päätin heti valita novellikokoelman, koska en ole kovin kiinnostunut runoista. Valitsin tämän kirjan, koska olen kiinnostunut jalkapallosta ja siinä oli kivannäköinen kansikuva.

Odotan tämän kirjan olevan mielenkiintoinen ja hauska. Nyt olen lukenut kirjasta noin puolet. Tähän mennessä osa novelleista on ollut melko hyviä, kun taas jotkut ovat olleet todella tylsiä. Paras novelli minun mielestäni tähän mennessä on ollut Timo Ernamon ”Hakri ässien tehomiehenä”. Se kertoo kirjailijan omasta nuoruuden jalkapallopelistä, jossa hän teki kaksi omaa maalia. - Mikael

2 kommenttia:

  1. Onko kirjan loppuosa ilmennyt hauskaksi? :) -Tommi

    VastaaPoista
  2. Nyt olen lukenut valitsemani kirjan ”Futistarinoita” loppuun. Suurin osa novelleista on ollut todella mielenkiintoisia ja osa hauskojakin. Jotkut novellit eivät kuitenkaan täyttäneet odotuksiani. Jokainen kokoelman novelli liittyy tavalla tai toisella jalkapalloon. Niissä kerrotaan muun muassa jalkapallokulttuurista maailmalla, tietyistä jalkapallopeleistä ja kirjailijan omista jalkapallourista. Novelleista voi huomata, että kirjailijat itse eivät olleet kovin kummoisia jalkapalloilijoita.

    Useimmat kirjan novellit kertovat kirjailijan omista kokemuksista, joten suurimmassa osissa novelleista on minäkertoja. Kirjan novellit ovat pääasiassa helppolukuisia ja kirjoitettu yleiskielellä, mutta pari novellia oli kirjoitettu slangilla tai murteella. Ne olivat mielestäni hankalaa luettavaa.

    Tämä novellikokoelma oli mielestäni hyvin viihdyttävä. Erityisen hyviä novelleja mielestäni olivat Tomi Kontion ”Päiväntasaajan pallot ovat kovia kuin kivi” ja Mika Wickströmin ”FC Vaihtopenkki”. Ensimmäinen kertoi kirjailijan reissusta afrikkalaiseen kylään, jossa häntä luultiin Suomen maajoukkueen pelaajaksi. Siellä hän pääsi pelaamaan jalkapalloa paikalliseen joukkueeseen. Tämä novelli kertoi mielestäni hyvin afrikkalaisesta jalkapallokulttuurista. ”FC Vaihtopenkki” kertoi kolmesta pojasta, jotka istuivat ratkaisevan pelin vaihtopenkillä. He valittivat koko ottelun ajan kuinka he olisivat pelanneet paremmin, mutta kun oma joukkue lopulta voitti pelin, tulivat vaihtopenkkiläisetkin iloisiksi. - Mikael

    VastaaPoista