perjantai 4. syyskuuta 2015

Kärpäslätkää

Valitsin runokirjakseni Kaija Pispan Kärpäslätkää (2006). Päädyin kirjaan hauskojen etu- ja takakannen kuvien perusteella. Kirja vaikuttaa kannen perusteella lasten kirjalta, mutta kun sitä lukee niin siitäkään ei ole enää varma.
Luin kirjan puoleen väliin. Kirjassa on todella erilaisia runoja. Osa runoista on suunnattu lapsille ja niissä saattaa olla jonkinlainen opetus. Kiinnostavampia runoja olivat ne, missä oli enemmän kuvailua ja tunteita. Itse en yleensä lukisi runokirjaa, mutta tämä runokirja oli positiivinen yllätys. Joskus runoja on niin vaikea lukea tai ymmärtää. Kärpäslätkää-runokirjassa runot ovat helposti luettavissa ja ne ymmärtää hyvin. Odotan innolla kirjan loppuun lukemista. - Matilda 

1 kommentti:

  1. Kaija Pispan Kärpäslätkää-runokirja kertoo filosofisesta kärpäsestä ja muista hassuista hyönteisistä. Runot ovat hauskoja ja mukaansa tempaavia. Runoissa voi olla myös jonkinlainen opetus. Runot voi ymmärtää eri tavalla riippuen lukijan iästä. Runot on kirjoitettu selkeästi ja ne ymmärtää hyvin.

    Runot rimmaavat ja ne on tehty jokainen vähän eri lailla, mutta runot ovat kuitenkin perinteisiä. Kirjassa runojen otsikot on kirjoitettu hassuilla kirjaimilla, mikä herättää lukijan kiinnostuksen. Runot eivät ole kauhean pitkiä, joten niitä jaksaa lukea hyvin. Jokaisella sivulla kirjassa on hassuja kuvia, jotka ovat mustavalkoisia. Runokirjassa on myös puhekuplia. Kuvissa on yleensä runojen päähenkilö, joka on kärpänen.
    Normaalisti en lukisi runokirjaa, mutta tämä oli positiivinen yllätys. Runot olivat hauskoja ja mukaansa tempaavia. Suosittelen muitakin lukemaan kärpäslätkää runokirjan. – Matilda

    VastaaPoista