perjantai 18. syyskuuta 2015

Kiroileva siili

Valitsin toiseksi kirjaksi Milla Paloniemen sarjakuvakokoelman "Kiroileva siili" (2007). Olen aikaisemminkin lukenut kiroileva siili -sarjakuvia ja nyt ajattelin lukea kokonaisen kirjan niitä. Kirjan kansikuvasta voi jo päätellä minkälainen kirja tulee olemaan. Se tulee sisältämään selvästikin paljon huumoria ja kiroilemista. Takakannen tekstistä saan tietää, että kiroileva siili on ollut tammikuussa 2007 Ilta-Sanomien "kuukauden kotimainen".
Kirjan päähahmo on kiroileva siili, joka on negatiivisesti lähes kaikkeen suhtautuva, kärsimätön, ärhäkkä, sisukas ja rääväsuinen pikku otus. Muita hahmoja ovat pikkusiili ja tyttösiili. Pikkusiili on kiroilevan siilin täydellinen vastakohta, joka aina välillä eksyy räyhäävän sukulaisensa tielle. Tyttösiili on lähes samanlainen persoona kuin kiroileva siili itse, minkä takia ne eivät tule toimeen kovin hyvin. Kirjan teemana voisi olla kiroilevan siilin henkinen kehittyminen, sillä kirjan lopussa tyttösiili jättää kiroilevan siilin ja kiroilevasta siilistä tulee vihaisen sijasta surullinen.
Kirjassa sarjakuvat liittyvät toisiinsa ja muodostavat tarinan. Joissain sarjakuvissa on myös keskeisiä keskustelunaiheita, esimerkiksi yhdessä sarjakuvassa on ilmastonmuutoksesta puhetta. Nyt kirjan luettuani voin suositella kaikille kiroilevaa siiltä. Kirja sisältää todella hauskoja ja mielenkiintoisia sarjakuvia. Kuvituskin on erinomainen tässä sarjakuvakokoelmassa. - Mikko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti