keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Keskiyön enkelit

Heidi Liehun runokokoelmassa ”Keskiyön enkelit” (WSOY, 1996) puhutaan rohkeasti synkistä sekä filosofisista ajatuksista. Valitsin kyseisen runokokoelman, koska se herätti huomioni omalla tavallaan melko erikoisilla kansillaan. Ne ovat simppelin väriset, mutta silti mielenkiintoiset. Aloitin lukemaan runokokoelmaa samana päivänä ja pääsin hyvin vauhtiin.

Olen nyt lukenut kirjaa noin puoleen väliin, ja pakko myöntää, että runot ovat mielenkiintoisia. Keskiyön enkelit -teoksessa runot ovat moderneja runoja, eikä niissä esiinny loppusointuja lainkaan. Runojen aiheet yllättävät. Ne kertovat synkistä asioista, kuten kuolemasta, surusta ja menetyksestä, mutta myös avaruudesta sekä filosofiasta. Runojen teemat vaihtelevat, joten niitä ei ollut tylsä lukea.

Odotan innolla, ovatko runot loppuun saakka samaa aihepiiriä, vai nouseeko sieltä vielä lisää uusia teemoja. - Verna

1 kommentti:

  1. Runokokoelma ”Keskiyön enkelit” oli ytimekkäästi sanottuna mielenkiintoinen, moderni sekä erilainen. Olen ennen lukenut runoja, mutta en koskaan näin uudenlaisia runoja. Tässä teoksessa runot oli sijoitettu suurille valkoisille sivuille pieniin säkeisiin, jolloin sivun alareunaan tai muualle jäi usein tyhjää. Joskus yksittäiset sanat olivat jopa yksin omina riveinään. Eli huomiota herätti ulkomuoto sekä tekstin sommittelu sivuille.

    Runoissa esiintyi paljon vieraita sanoja liittyen avaruustieteeseen ja filosofiaan. Teksti oli kirjoitettu kirjakielellä. Runoja oli osittain vaikea lukea niiden monimutkaisuuden ja monimuotoisuuden vuoksi. Runoissa käytettiin paljon symboliikkaa sekä vertauskuvia.
    Kyseinen runokokoelma oli ytimekkäästi mielenkiintoinen, moderni ja ajatuksia herättävä. En ollut ennen lukenut samantyylisiä runoja, joten tämä edusti ensimmäisenä tyylilajiaan hyvin. - Verna

    VastaaPoista