tiistai 1. syyskuuta 2015

Iloa tämä aamu

Valitsin runokirjakseni Maaria Leinosen kirjan ”Iloa tämä aamu”. Runokokoelma sisältää varsin mukaansatempaavia runoja jotka kertovat ystävyydestä sekä elämän varrella tapahtuvista hyvistä ja huonoista asioista.

Leinonen on käyttänyt runoissaan paljon luonnon eläimiä ja kasveja vertauskuvina. Se tekee runoista iloisia ja helppoja ymmärtää. Esimerkiksi käy tämä runo: "En minä yötä pelkää/sen pituutta/sen pimeyttä./ Unien tähdet ja kukat/säteilevät valoa/lahjoittavat tuoksunsa/ uuteen aamuun."


Runokokoelma on viihdyttävää ja varsin erilaista luettavaa kuin aikaisemmin. Pidän kovasti runojen pirteistä ja inspiroivista sanoista sekä kauniista vertauskuvista. Runokirjan ulkoasu kertoo paljon kirjan sisällöstä, mm. kannen kukkakuvitus ja kirjan nimi vaikuttivat paljon valintaani runokirjaa etsiessä. - Immi

3 kommenttia:

  1. Mitenkä runokokoelman nimi "Iloa tämä aamu" liittyy teoksen sisältöön? - Matilda

    VastaaPoista
  2. Se liittyy runojen iloiseen sanomaan sekä luontoteemaan:) - Immi

    VastaaPoista
  3. Luin runokirjan tänään loppuun ja tykkäsin kovasti viimeisistä runoista, jotka liittyivät yöhön ja pimeään sekä pelon voittamiseen. Kauniiden runojen joukosta valitsin yhden tähän blogitekstiin: ”Yö, pimeä rauha/ jossa sokea lintu/ välähtää valoa/ säteilee lupauksen./ Toivon./ Tulevaisuuden./ Aamun sarastuksen.”

    Tutustuin Maaria Leinosen muihin runoteoksiin ja huomasin muissakin kirjoissa Leinosen lempeän kirjoittamistyylin. Runot ovat aiheistaan huolimatta kauniisti kuvailtuja ja hyvin luontoläheisiä. Leinosen taito kertoa kauniisti runomuodossa luonnon upeudesta sekä ystävyyden ja rakkauden tärkeydestä on hyvin ihailtavaa. Luulin runokirjan olevan hyvinkin pitkästyttävä, mutta yllätyin iloisesti ja aion lukea vielä aivan varmasti lisää tämän runoilijan runokokoelmia. - Immi

    VastaaPoista