keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Supernyrkki

Vaikka yleisesti ottaen pidän lukemisesta paljon, kaikkien muiden koulutöiden painaessa päälle kirjan lukemisen aloittaminen, tai edes sen kirjan hankkiminen, oli aika ylitsepääsemättömän vaikeaa. Valitsin kirjakseni ensimmäisen novellikokoelman, mikä näytti kansien perusteella edes jotenkin mielenkiintoiselta.  Kirjakseni lopulta valikoitui novellikokoelma Supernyrkki, missä on Novelli palaa! -kirjoituskilpailun parhaat novellit vuodelta 2013, ja sen on toimittanut Erkka Mykkänen.
Olen lukenut kokoelmaa noin puoleen väliin asti, ja se on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi. Novellien kirjoittajat ovat nuoria, mikä näkyy hyvin novellien kielellisessä vaihtelussa. Myöskään mielikuvitusta novelleista ei puutu! Koska kirjoittajia on useita, kokoelmassa ei ole oikeastaan mitään kantavaa teemaa. Suurin osa novelleista on aukkoisia, ja niiden tapahtumat pitää päätellä itse. Itse pidän enemmän teksteistä, missä pitää miettiä itse mahdollisia tapahtumia, sillä ne ovat yleensä niitä mielenkiintoisimpia.
Erityisen mielenkiintoinen oli mielestäni Elsa Töllin kirjoittama novelli, missä kuvailtiin maan syntymistä modernimmista näkökulmista. Myös muut novellit ovat olleet hyviä, ja odotankin kokoelmalta lisää mielikuvituksellisia tarinoita ja mukaansatempaavaa kerrontaa! - Hanna

2 kommenttia:

  1. Minkä nimisiä novelleja kokoelmassa oli? -Milla

    VastaaPoista
  2. Saatuani luettua loppuun novellikokoelman Supernyrkki ajatukseni pienestä kirjasta täynnä tarinoita pysyvät suunnilleen samana. Edelleenkin pidin paljon novelleista, osa oli hyviä ja osa vähän huonompia; osa oli suorastaan loistavia, jotka saivat ajattelemaan.

    Vaikka novellit ovat eri kirjailijoilta, ja näin ollen erilaisia, ainoa yhdistävä teema mikä tuli mieleeni, on se, että ne kaikki ovat hieman ennalta-arvaamattomia, muutaman sivun pieniä mysteereitä. Novellit ovat myös erittäin kekseliäitä ja niissä on hyvää kerrontaa.
    Edelleen pidän paljon Elsa Töllin novellista, mutta pidin erittäin paljon myös Helmi Tiirikaisen novellista Kujalla, sekä Reetta Koskisen novellista Outo, joka kuvailee koulukiusaamista kahden ihmisen eri näkökulmasta.

    Kaiken kaikkiaan pidin lukukokemuksestani. Olen iloinen, että valitsin juuri Supernyrkin kirjakseni, ja suosittelen sitä lukemiseksi! - Hanna

    VastaaPoista